google-site-verification: googlefdec93ba220e36c2.html
 

ANLITA OSS - ALLT INOM GLAS!

Vi har en 50 års erfarenhet av glas. Så oavsett om du vill njuta av sommaren längre genom att glasa in balkongen, installera markiser för att få svalare inomhus eller vill laga stenskotten på bilrutan så är vi glasmästeriet för dig. Vi byter även fönster och byter bilglas. Låt oss fokusera på glaset så får du tid över till annat. Välkommen till oss!

STENSKOTT

Låt oss laga ditt stenskott före det blir en spricka som riskerar din körsäkerhet. Visste du tex att vindrutan står för ca 30% av bilens konstruktionshållfasthet & krockkudden på passagerarplatsen är beroende av att vindrutan ger stöd?

 

Prioritera din säkerhet & låt laga stenskottet så vindrutan blir lika stark som före skadan.

INGLASNING

Njut av sommaren - långt in på hösten. Glasa in uteplatsen, balkongen eller altanen. Ditt nya uterum kommer ge dig en känsla av en större boyta och ett uppdaterat hem.

 

Tänk dig - frosten har kommit men du kan ändå sitta ute och njuta av en kopp kaffe. Bolla idéer? Vi kommer ut och mäter helt gratis innan vi ger ett prisförslag. 

BILGLAS

Byt bilrutan hos oss och få den senaste tekniken levererad av personal med den nyaste utbildningen. Vi prioriterar kvalitet rakt igenom både gällande materialval, utbildning & leverantörer. 

 

Vi byter bilglas på alla bil-, buss och lastbilsmärken. Vi byter vindrutor, sidorutor, bakrutor & lagar stenskott. 

SOLSKYDD

Förbered dig redan nu för nästa sommar & kontrollera värmen inomhus på ett enkelt och effektivt sätt med våra solskydd. 

 

Vi har ett stort utbud av solskydd för både inom- och utomhusbruk med ett brett sortiment för alla slags fastigheter och behov. Vi kommer självklart ut och mäter helt kostnadsfritt före vi lämnar offert. 

DITT LOKALA GLASMÄSTERI MED NATIONELL KOMPETENS

Fagersta Glasmästeri startades redan 1968 och är idag är en del av Samglas tillsammans med ett 20-tal glasmästerier runt om i Sverige. I detta ligger vår styrka då vi har en bred kunskap kollegorna emellan och kan erbjuda samma erfarenhet och kunskap inom olika delar av glasarbetet. Tillsammans jobbar vi med allt inom  inom bygg- och inredningsglas samt bilglas.

 

Hos oss i Fagersta hittar du tjänster såsom: stenskott, bilglas, markiser och inglasning. 

När det krävs verklig specialistkompetens har vi fördelen att kunna hänvisa jobb inom gruppen – inget uppdrag är för komplext för att lösas inom Samglas. Vår anläggning är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Inom bilglas använder vi oss av ATI-GLAS (Avancerad Teknisk Information) som är en webbaserad informations och teknikplattform för att underlätta utförandet av säkra, korrekta och effektiva bilglastjänster, samt tillgodose leveransvillkoren inom bilglasbranschen.

Vi samarbetar även med alla ledande försäkringsbolag i Sverige.

I 50 år har det varit viktigt för oss att:

- varje leverans ska vara en rekommendation för kommande affärer

- vi är lyhörda, flexibla och effektiva i vårt arbete

- vi håller hög servicenivå och kvalitet

Satsa på medarbetare, kvalitet och miljö

Vi har gjort jobbet för att säkerställa att du kan känna dig 100 % trygg med oss. Vi ser till att ha den senaste utbildningen i branschen och vi har genomfört ett stort arbete för att uppdatera våra ledningssystem för kvalitet och miljö där vi nu är certifierade inom ISO 9001 och ISO 14001.

 

Vår välutrustade servicebil gör att vi har rätt utrustning och material för att kunna göra rätt åtgärd oavsett var du som kund finns. Våra medarbetare har lång erfarenhet och genomgår fortlöpande vidareutbildningar för att kunna erbjuda våra kunder rätt åtgärder och lösningar. Vi har genom investeringar i maskiner och fordon unika resurser för att hjälpa våra kunder med akuta glasskador. Rätt utrustning gör även att vår arbetsmiljö förbättras och vårt arbete kan utföras effektivare.

Vi vill också medverka till en hållbar utveckling genom att minimera vår verksamhets påverkan på såväl lokal som global miljö. Detta skall uppnås genom ständiga förbättringar av utrustning, fordon och utbildning av personal. Grunden är hela personalens engagemang, och motivation att prioritera hushållning och bevarande av naturresurser, skydda miljön och förebygga föroreningar, för att skapa ett uthålligt samhälle. Vårt miljöledningssystem leder till ett arbetssätt där vi ständigt strävar efter att utvecklas och förbättras. Produkternas miljöpåverkan skall minimeras genom miljömedvetet val. Processer och miljöarbete granskas tillsammans med övriga krav vid val och värdering av leverantörer. Gällande lagar och förordningar skall följas och en öppen attityd skall bibehållas mot kunder, allmänhet och myndigheter. 

ISO_14001_bla_bakgrund.png
ISO_9001_bla_bakgrund.png
Känn dig trygg med oss på Fagersta Glasmästeri AB

Vi är ett litet företag med tre engagerade medarbetare. Utöver att vi kan glas har vi tillsammans mellan oss en gedigen erfarenhet inom verkstad, motor, maskiner, produktion mm. Utmana oss gärna så ska vi se till att göra vårt bästa att hjälpa dig.

Sedan är vi roliga också - tycker vi själva iallafall. Kom gärna förbi och gör bedömningen själv - vi bjuder på kaffe!

Personal-Fagersta-Glasmästeri-WEB-2.jpg
PETER

Peter Lindqvist är ägare och tog över företaget från sin far. Peter ansvarar för att den dagliga verksamheten flyter på med allt från bokningar, offerter, ekonomi, personal och det är Peter du får prata med inför bokning av tid eller om du vill bolla idéer du har. 

ÄGARE
Personal-Fagersta-Glasmästeri-WEB-3.jpg
PETRI

Petri Argillander ansvarar för att byta bilglas, laga stenskott, göra inglasningar och han sköter även marknadsföringen. Med ett intresse för motorindustri och flera års erfarenhet produktionsindustrin är Petri en fena på motorer av alla de slag som stärker företaget att erbjuda lösningar utöver det vanliga.

GLASTEKNIKER
Personal-Fagersta-Glasmästeri-WEB.jpg
RICKARD

Rickard Didriksson är vårt senaste tillskott till företaget. Han ansvarar främst för att byta bilglas, montera inglasningar och reparationer. Rickard har även han flerårig erfarenhet av 

produktionsindustrin och ett stort intresse av motocross. 

GLASTEKNIKER